Saturday, February 13, 2010

..BISMILLAH..

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM...
ASSALAMUALAIKUM W.B.T...

Aku melihat adik-adikku,
mereka masih anak-anak,
namun mereka memulakan setiap langkah dengan bismillah..
Moga aku membawa mereka kepadaMU..

Jangan jadi umar!

..tu je..

-TAMAT-

5 comments:

  1. (if we are actually referring to the same Umar,) Umar merasakan itu kerna dia sangat kuat berusaha. maka kita sangat2 perlu saling mendoa dan membimbing perjalanan D&T masing2:)

    p/s kalau banyak sangat spam comments, letak aja Word Verification. (mungkin bisa dikurangkan)

    ReplyDelete
  2. salam siti..:)
    rinduuuu...



    post ni sgt meresap ke dlm hati..
    sme2 lah kita,insyaAllah..

    ReplyDelete
  3. salam...
    macam memahami kate2nie....hehe...
    bukankah ianya untuk saya originally....
    ngeh2...jgn jadi umar untuk bahagian tuh jer...

    ReplyDelete
  4. # MFazli

    salam..

    Umar yang ana maksudkan dalam blog akhi adalah watak dalam entri tu..(menangis sampai tertidur dan malas nak menerangkan duduk perkara sebenar pada manusia..)

    Umar yang dimaksudkan di sini ialah Umar Al khattab yang tidak boleh menerima kewafatan rasulullah sehingga abu bakar mengeluarkan ayat ni;
    "Dan Muhamad hanyalah seorang rasul; sebelumnya telah berlalu beberapa rasul. apakah jika dia wafat ataupun dibunuh,kamu berbalik ke belakang (murtad)? Barangsiapa berbalik ke belakang, maka ia tidak akan merugikan Allah sedikit pun. Allah akan memberi balasan kepada orang yang bersyukur." (3:144)

    ..sebagaimana kami tidak boleh menerima "kelepasan" adik2 kami untuk tarbiyah seterusnya..

    Adik-adik itu amanah bukan hak milik..

    ReplyDelete